[1406]. 27. juli. Westminster


Kong Henrik 4. af England pålægger embedsmændene i the Exchequer at udbetale John Peraunt, serjeant-at-arms, £5 for at ledsage dronning Filippa til Danmark.

Tekst efter A:

Tekst

Henri par la grace de dieu roy Dengleterre et de France et seignur Dirlande\ As tresorer et chamberlains de nostre eschequier/ saluz\ ♦ Nous colons de lassent de nostre conseil et vous mandons que a nostre ame sergeant darmes Johan Peraunt facez paier cent souldz de regarde en alant de nostre commandement en la compaignie de nostre treschere et [tresa]mee[1] fille Philippe royne de Denmarke Norweye et Swece vers les parties susdites\ ♦ Donne souz nostre priue seal a Westminster le xxvii iour de juillet lan de nostre regne septisme\

1. [tresa]mee] hul i pergamentet i A .

Oversættelse

Henrik af Guds nåde konge af England og Frankrig og herre til Irland hilsen til skatmesteren og kammerherren i the Exchequer. Vi vil med samtykke fra vort råd og pålægger jer at udbetale til vor kære serjeant-at-arms, John Peraunt, 100 shilling i belønning for på vor befaling at drage i følgeskab med vor kære datter Filippa, dronning af Danmark, Norge og Sverige til ovennævnte egne. Givet under vort private segl i Westminster den 27. dag i juli i vort 7. regeringsår.