1408. 7. december. Rimini


Pave Gregor 12. pålægger biskop Nicolaus af Kammin efter ansøgning at løse borgerne, der havde pådraget sig bandlysning og andre straffe, fra det ifaldne band.

Udtog efter Aa

Tekst

Pave Gregor 12. pålægger biskop Nicolaus af Kammin efter ansøgning pro parte carissimi in Christo filii nostri Erici Dacie Swecie et Norweye regis illustris og mange bymænd i Stralsund at løse de borgere, der havde pådraget sig bandlysning og andre straffe, fordi de havde dræbt tre præster efter en ildebrand, hvorunder mænd og barselkvinder var omkommet, fra det ifaldne band mod, at de aflægger ed på ikke at gentage forbrydelserne og yder passende erstatning, dog at de, der personligt har lagt hånd på præsterne, skal møde for det apostoliske sæde.

Oversættelse

På vor kære søn i Kristus Erik, Danmarks, Sveriges og Norges berømmelige konges vegne og mange bymænd i Stralsund at løse de borgere, der havde pådraget sig bandlysning og andre straffe, fordi de havde dræbt tre præster efter en ildebrand, hvorunder mænd og barselkvinder var omkommet, fra det ifaldne band mod, at de aflægger ed på ikke at gentage forbrydelserne og yder passende erstatning, dog at de, der personligt har lagt bånd på præsterne, skal møde for det apostoliske sæde.