1439. 5. juli. Emmerich


Dekan, kapitel, kannikker og vikarer i stiftskirken St. Martini i Emmerich i Utrecht stift erklærer, at Adolf 8., hertug af Slesvig, har overført 100 rhinske gylden til dem for sin bror, Gerhard 7., som er begravet i deres kirke. Det er i den forbindelse blevet bestemt, at der for renterne af de 100 rhinske gylden årligt skal holdes fire mindemesser for Gerhard 7.

Endvidere meddeles det, at der over alteret ved Gerhard 7.s gravsted er blevet opsat en lille stentavle med et billede af Jomfru Maria samt afbildninger af Gerhard 7. selv og dennes våbenskjold.

Udtog efter Aa.

Tekst

Dekan, kapitel, kannikker og vikarer i domkirken i Emmerich i Utrecht stift erklærer, at Adolf 8., hertug af Slesvig, har overført 100 ouerlensche riinsche gulden til dem for Gerhard 7., dis hertzougen Adolffs broeder, in onser kiirken begrauen. Det er i den forbindelse blevet bestemt, at der for renterne af de 100 rhinske gylden årligt skal holdes vyr memorien for Gerhard 7.

Endvidere meddeles det, at der bauen dat altair, dair Geriit begrauen is, er blevet opsat een tafelken med onser vrouwen belde samt afbildninger af des seluen Geriids ind synre wapene.

Oversættelse

I perioden frem til 30. juni 2021 vil redaktionen udelukkende udarbejde tekster.