[1146-1147].


Alexander Malfe, Simon, jarl af Northampton, Alexander Malfes herre, har skænket munke af cistercienserordenen Saltrey til at grundlægge et abbedi.

Tekst

Alexander Malfe. Simon, jarl af Northampton, Alexander Malfes herre, har skænket munke af cistercienserordenen Saltrey til at grundlægge et abbedi. Donationen omfatter hvad greven selv og hans forgængere i besiddelsen, fra Thurchikkus Daneys og dennes hustru Huroganda, sad inde med. Landsbyens beboere har svoret, at grænser, skel og friheder er, som de var fra Turkilli Daneys og Hurogandas tid. Han satte på egne omkostninger grænser og skel og opdelte på befaling per regem Cnud sumpen imellem de tilgrænsende landsbyer

Oversættelse

Alexander Malfe. Simon, jarl af Northampton, Alexander Malfes herre, har skænket munke af cistercienserordenen Saltrey til at grundlægge et abbedi. Donationen omfatter hvad greven selv og hans forgængere i besiddelsen, fra Torkil Danske og dennes hustru Huroganda, sad inde med. Landsbyens beboere har svoret, at grænser, skel og friheder er, som de var fra Torkil Danske og Hurogandas tid. Han satte på egne omkostninger grænser og skel og opdelte på kong Knuds befaling sumpen imellem de tilgrænsende landsbyer.