1425. 5. juni. Rom, Santi Apostoli


Pave Martin 5. bevilger tre supplikker:

Den første af Martinus Stille, klerk fra Schwerin stift, om provision på et evigt vikariat i Schwerin domkirke, hvorom han har ført proces ved kurien med Johannes Makenisse, klerk fra Roskilde stift, og flere andre, efter at Johannes har givet afkald på sin ret.

Den anden af Johannes Makenisse om provision på kanonikat, præbende (også kaldet et beneficium i Zum Schüsselkorb-kapellet) i Hildesheim, ledige efter Johannes Azels frivillige resignation.

Den tredje af Mathias Coband, klerk fra Ratzeburg stift, om provision på et eller to vikariater i hhv. Sternberg og Schwerin, som Johannes Makenisse har provision på, men ikke kan forene, og som han derfor har givet afkald på.

Udtog og arkivalske oplysninger efter APD l.l.

Tekst

Pave Martin 5. bevilger tre supplikker:

Den første af Martinus Stille , klerk fra Schwerin stift, om provision på et evigt vikariat i Schwerin domkirke, hvorom han har ført proces ved kurien med Johannem Makenisse clericum Roskildensis diocesis og flere andre, efter at Johannes har givet afkald på sin ret.

Den anden af Johannes Makenissen predictus clericus dicte Roskildensis diocesis om provision på kanonikat, præbende (også kaldet et beneficium i Zum Schüsselkorb-kapellet) i Hildesheim, ledige efter Johannes Azels frivillige resignation.

Den tredje af Mathias Coband , klerk fra Ratzeburg stift, om provision på et eller to vikariater i hhv. Sternberg og Schwerin, som dictus Johannes Makenisse har provision på, men ikke kan forene, og som han derfor har givet afkald på.

Oversættelse

I perioden frem til 30. juni 2021 vil redaktionen udelukkende udarbejde tekster.